Vakantie in het Reestdal Meerdaagse wandelingen

i_NL.IMRO.1690.SV00001-0402_0006Een dag is vaak te kort om al het schoons van het Reestdal te ervaren, maar met een door u gekozen verblijfplaats in het Reestdal tussen Meppel-Balkbrug of Zuidwolde-Punthorst, kunt u er ook voor kiezen om meerdere dagen op pad te gaan. We heten u van harte welkom! 

Keuze genoeg, niet alleen over de gemarkeerde paden van het Wandelnetwerk in de provincie Overijssel, maar ook lekker struinen in Drenthe met o.a. de Knapzakroutes en De Mooiste Routes.

Tussen Reest & Schans 42 km

Deze grensoverschrijdende tweedaagse route start in Den Oosterhuis bij De Kruidenhoeve, provincie Overijssel. Het brengt u door een prachtig afwisselend coulisselandschap. Naast het eeuwenoude Dal van de Reest in en rond Balkbrug, maakt u ook kennis met het niet zo bekende natuurreservaat Het Zwarte Gat en de Beneden Regge in Zuidwolde. Op de eerste dag wandelt u circa 20km, met een B&B bij Achter 't Koeienpad in Nolde, provincie Drenthe. Op dag twee wandelt u 22km door karakteristieke buurtschappen en de Ommerschans met een veelbewogen historie. U wandelt voor 80% over onverharde (schouw)paden. Landschap Overijssel heeft ook een tweedaagse route beschikbaar op de APP. Kies Dag 1 of Dag 2.  

De Loop van de Reest tussen Meppel en Hoogeveen 110 km

Om het hele Reestdal te ontdekken, kunt u de 'Loop van de Reest' volgen. Een langeafstandswandeling die het hele stroomgebied van de Reest doorkruist. De route is in 10 lussen van elk zo'n 10 km te lopen. Op deze site kunt u een aantal routeboekjes bestellen en informatie opvragen. Of stap eens binnen bij een plaatselijke Tourist Info Punt

Het Reestdalpad 62 km

Speciaal voor dit wandelarrangement werden 3 dagetappes uitgestippeld van elk ongeveer 20 km. Ze voeren u dwars door het beekdal waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. U loopt langs de Reest, langs prachtige havezaten, boerderijen, dwars door de boswachterij en langs de diverse mystieke meertjes en vennen. De gevarieerdheid van het landschap biedt ruimte aan reeën en dassen. Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders begrazen de heide en ook ooievaars laten zich er vaak zien. Lees meer >>>.

Kuieren in en rond IJhorst 37 km

Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) bracht ooit het boekje 'Kuierroute 40 IJhorst' uit, een gewild exemplaar. Er staat ook prachtige cultuurhistorische informatie in vermeld. Landschap Overijssel kreeg toestemming om er een Meerdaagse APProute (1) en (2) van te maken. Bij een meerdaagse verblijf op één van de campings, vakantieparken of B&B adressen deze APProutes gaan beleven onder de titel Kuieren rond Ywehorst. Informeer naar de overnachtingsmogelijkheden bij het startpunt KroKo MultiPunt. Tip: Dag 1 is een zogeheten ommetje, kan verlengd worden met de APProute De Wijk: Reest & Landgoederen.  

 

 


1