Vakantie in het Reestdal Streekproducten

Balkbrug: Biologische Reestlander Wijnen bij Wijngoed de Reestlandhoeve

Wijngoed "De Reestlandhoeve" van John en Wilma Huisman, Nederlandse biologische wijn op de grens van Overijssel en Drenthe, is een sterke loot binnen wijnbouw Nederland. Het Nederlandse wijngoed staat bekend om zijn goede Nederlandse biologische wijn. De goede Nederlandse biologische wijn wordt zeer gewaardeerd door tophoreca, wijnexperts en de echte wijnliefhebber.

Er zijn reeds verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen met de Nederlandse biologische wijn uit het Reestdal.
U kunt dit wijngoed bezoeken tijdens openingstijden. 

Balkbrug: Biologische paddenstoelenkwekerij Haveman

Als u geïnteresseerd bent om de kwekerij in zijn landelijke omgeving te bezoeken, bent u van harte welkom bij de Shitakekwekerij Haveman. In de zomermaanden kunnen er excursies voor groepen worden gehouden. Medewerkers geven u een onvergetelijke ervaring in ons feeërieke kwekersbos. Groentetas_-_Greetje_IJhorst_-_StreekproductenOp de website van ons vindt u de nodige (webshop) informatie over ons bijzondere bedrijf, Haveman Groen. 

IJhorst: Rieverster Kruideniertje voor verse streekproducten

Op de site kunt u brood van de warme bakker (Ubak) zoals bruin, wit, en luxe broodjes bestellen. Ook kunt u kaas, gebak, groente, fruit, zuivel, koeken, cake, ijs (Drentse Koe), wijn (Reestlandhoeve) en diverse andere (ICT) producten bestellen.
Zo ook een origineel cadeau met streekproducten.

Als er niet bij staat wat u zoekt kunt u dit via eigen bestelling opgeven (bijvoorbeeld de taarten, verwentassen, groente en fruit). We heten u van harte welkom!

Punthorst: Boerderijwinkel van het Biodynamische bedrijf De Zonnehorst

Vanuit een zeer groot gebied trekt de winkel klanten, die er terecht kunnen voor een ruim assortiment producten. Naast groente en fruit van eigen teelt, ook droogwaren, zuivel- producten, vlees en brood. Alles van biologische herkomst met EKO keurmerk en veel bovendien met Demeter kwaliteitsmerk. Kijk ook eens hier voor de webwinkel.

Balkbtug - Reestdal Landschaps Rund

Ze worden geboren als landschapbeheerders. Andre Woertink: onze Maine Anjou worden grazend groot in de natuur van Drenthe en Overijssel. Dit zijn 100% weidegang runderen. Onze runderen genieten van deze grote bewegingsvrijheid. Het is dierenwelzijn ten top! De stieren verblijven in de kuddes en lopen tussen de vaarzen en kalveren. Onze koeien bevallen op een natuurlijke wijze in de wei en het kalf blijft natuurlijk gewoon bij z’n moeder. Lees meer >>>

Balkbrug - Zuivelboerderij De Waard 

Op Zuivelboerderij de Waard wordt boerenzuivel gemaakt. Om de lekkerste melk bij elkaar te grazen, lopen onze koeien een groot deel van het jaar in de wei. En daardoor proef je het Reestdal in onze zuivel. Openingstijden winkel: vrijdag 13.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt ons vinden op dit adres: Peter en Klara van den Bosch, Hoofdweg 22, 7707 RC Balkbrug. Telefoon: 0523-649485 of 06-18622101.

Balkbrug - "Uut 't Veld" Boerderijvlees

Op de boerderij van de familie Emmink wordt sinds 2001 het Franse vleesras Blonde d’Aquitaine gehouden. Het zijn mooie, grote, elegante dieren met een goede bespiering en een zeer constante superieure vleeskwaliteit en een goede komaf. Wij zijn daarom op en top gemotiveerd om u kwaliteitsvlees aan te bieden. Het verse vlees wordt diepvriesklaar verpakt en voorzien van een etiket. Bezoek onze boerderijwinkel aan de Westerhuizingerweg 20 te Balkbrug. Openingstijden: woensdag en vrijdag 13:00 – 18:00 uur. Telefoon: 06-55717099. Lees meer op "Uut 't Veld"

Dedemsvaart - Streekwinkel Stichting De Voart  

Wees welkom bij Streekwinkel De Voart, Wisseling 19 in het veendorp In Dedemsvaart voor een ruime sortering aan speciale streekproducten, teveel om op te noemen. Kom gerust even binnen om heerlijk te neuzen langs een breed assortiment streekproducten en leuke presentjes! Zoekt u een speciaal presentje, denken graag met u mee! We maken in onze houdbewerkingsafdeling o.a. vogelhuisjes, bloemenbakken, banken, tafels. Onze cadeautjes krijgen altijd een speciaal tintje.   

Dedemsvaart - Bakkerij Dorgelo  

Wie overheerlijk en exclusief gebak zoekt loopt binnen bij Bakkerij Dorgelo, alom bekend van het bekroonde Hazelnootgebak en Chocoladeletter. Deze banketbakker is gesetteld aan Kanaal de Dedemsvaart, Wisseling 13 te Dedemsvaart.  

 


1